AandelenKennisMacro-economieOptieconstructie

“What a surprise this morning”

Das pas wakker worden. Halve nacht liggen woelen vanwege de klamme hitte en nooit meer verwacht dat de Brexit een feit zou worden, compliment voor onze Engelse medeburgers.

Werd ook tijd dat wij  als belasting betalende sponsors van het gedrocht met de naam EU duidelijk moesten maken dat het genoeg was. De meeste Nederlanders zijn helaas drukker met 1000 Facebook vrienden dan met het vormen van een mening , het lezen van boeken en het volgen van het nieuws achter het nieuws. Hopen dat ze in Nederland echt gaan opstaan en te gaan protesteren tegen deze instelling uit Brussel zal zeker niet snel gebeuren. Deze EU met al hun commissies en ” toppers uit de politiek” zijn vooral druk met het controleren van commissies en wetten bedenken waar niemand iets mee opschiet en geen  mens die zich over kostenbeheersing druk maakt daar. Onze politici weten dat als ze echt goed presteren (en dat zijn er heeeeel weinig) in het bedrijfsleven hun pensioen veilig kunnen stellen en anders altijd zitting kunnen nemen in Brussel in Commissie X.  Laat dit een frisse start worden van een Europees landschap met vrijheid voor ieder land. Voor wij het weten worden onze pensioenen uitgedeeld in Italië en Griekenland, de heren politici hebben anno 2016 vooral oog voor hun eigen belang en carrière. Natuurlijk kan er vrij verkeer van goederen en mensen met bepaalde landen worden overeengekomen.  Gezamenlijke munt met noord en zuid Europa zoals nu zal nooit werken en moet ook per direct worden afgeschaft. Griekenland,  Italië en Spanje kunnen dan weer net als vroeger hun eigen munt devalueren om hun eigen producten goedkoper te maken etc.  We maken nu deel uit van een soort proef van Mario en zijn andere centrale bank vrienden, geld is bijna gratis en landen krijgen geld als ze schulden maken.  Op de lagere school leer je al dat als de rente nul % is dat geld dus niks waard is en ons pensioen tzt helemaal niks meer waard zal zijn.

Genoeg over politiek, wat kunnen wij er als beleggers allemaal mee.

Na een aanvankelijk zeer heftige daling vandaag met een low van 409 punten zijn wij uiteindelijk op 424 gesloten. Hebben we nu alles gehad zult u zeggen?  Nee, ik verwacht nog een paar flinke vervolg dalingen. Pas na het weekend gaat iedereen de echte pijn voelen en zullen de mensen die zwemmen zonder zwembroek naakt het water uit moeten stappen (vele beleggers zitten met geleend in de beurs en krijgen van hun vriendelijke bankiers te horen dat ze wel even moeten bijlappen als de beurs zo blijft dalen). Voor ons als serieuze beleggers komen  er mooie kansen om onze favoriete lange termijn aandelen met korting te kopen de komende periode. Ik zou wel in porties en fases blijven kopen, want als gezegd er zullen zeker nog dalingen komen. Kwaliteitsaandelen voor lange termijn kun je echter rustig gaan oppikken in fases de komende periode. Kijk ook naar het schrijven van puts, de premies zijn inmiddels opgelopen dus is het interessant om via een geschreven put uw favoriete aandeel met korting te bemachtigen. Een voorbeeld:

Randstad is een interessant aandeel na de daling van vandaag om eens te kijken om dit mooie aandeel met korting binnen te krijgen.

Zou u het aandeel nu kopen betaald u 40,97 €  per aandeel. Verstandig kan  het zijn om een put te schrijven bijvoorbeeld de september put 38 a 1,15 €.

U gaat dan de verplichting aan dit aandeel te kopen indien Randstad onder de 38 euro noteert op de 3e vrijdag van september. Aankoopprijs wordt dan 38- 1,15 = 36,85 €.

Belangrijk is wel om het volledige aankoopbedrag beschikbaar te houden, want Randstad kan ook volgende week op 30 euro staan en dan wordt u misschien verplicht het aandeel te kopen.

Wereldhave idem dito, dit aandeel stond niet zo lang geleden nog op 56 € en is nu te koop voor 40,60 €. Wereldhave is een vastgoedfonds dat profiteert van de lage rentes en volgens mij overdreven hard is afgestraft.  Hier kun je ook denken aan het schrijven van een put september 40 a 1,75 €. Uw aankoop wordt dan 38,75 €.

Indien u interesse heeft in het opties en er alles over wil leren neem dan contact op met onze partneronderneming   www.privecursusbeleggen.nl . Na de zomer zullen wij ook geregeld een beurscafe organiseren in Zwolle en Duiven om daar in een gezellige sfeer alles te gaan vertellen over handelen met opties.

privecursus beleggen