AandelenOptieconstructie

Schrijven Put Ford

ford aandeel

In het kader van die Paasbrunch wordt ook steeds duurder zijn wij voordat onze schoonouders op bezoek komen toch maar even aan het speuren gegaan naar kansen op de beurs. Kopen met korting ofwel het schrijven van een put.

Ons oog is gevallen op Ford, nu iedereen het alleen maar over Tesla heeft kijken wij maar eens naar een degelijk bedrijf dat al weer sinds 2012  zijn dividend betaald. Ford is nu te koop op een KW van 6,71 en  zogenaamde price to earnings van net iets onder de 10 met een dividendrendement van 5,3%. De zogenaamde pay out ratio ligt net iets boven de 50%. Na de daling lijkt het ons een mooi moment om alvast langzaam een positie te gaan opbouwen door middel van het schrijven van een put. De  markt in de USA is vanmiddag gewoon open.

Een mooie kandidaat is bijvoorbeeld de F Put jan 2018 11,75 a $1,50 . Wij schrijven deze 1 keer nu  en gaan daarmee de verplichting aan 100 stukken Ford te kopen voor $11,75  . Op de weekgrafiek is de bodem ongeveer $ 9. Onze aankoop zou dan zijn $11,75 min de ontvangen premie van $1,50 = $10,25.

Vanzelfsprekend houden wij het gehele bedrag voor een eventuele aankoop cash beschikbaar t/m 3e vrijdag januari 2018.

Om risico uit positie te halen zou u kunnen overwegen om er een putspread van te maken. U koopt dan de put (F put Jan 2018 9,75 erbij a $0,53)   zouden er dan hele rare dingen gaan gebeuren wordt de gekochte put geld waard.

Leer altijd te bedenken wat te doen bij ondenkbare maar toch af en toe voorkomende “rampscenario’s”, een voorbereide belegger telt voor twee!

Wat doet de putspread voor u bij een daling?

Stel u voor dat Ford naar $6 gaat dan zou stukken moeten kopen voor $10,25 terwijl de beurskoers al gezakt is naar $6,00 de gekochte put verzacht dan de pijn, deze was gekocht van 0,53 en is door daling beurskoers minstens 3,75 waard geworden (namelijk het recht  om te mogen verkopen a$9,75 – echte beurskoers van $6).

Normaal zal Ford in de komende maanden weer richting de 12$ kruipen, wij kunnen dan rustig de geschreven positie eventueel sluiten op een lagere  premie.

Let wel u schrijft een put optie op het moment dat u ook de aandelen zou willen kopen, dit heeft niks met gokken te maken. U betaald nu $11,11 als u de aandelen direct zou kopen, door middel van het schrijven een put wordt u aankoop uitgesteld en koopt u eventueel later tegen een lagere koers in dit geval $ 11,75 minus de ontvangen premie ad $1,50.

privecursus beleggen