CryptoKennis beleggen

Crypto’s… een volledig nieuwe wereld om te investeren!

Ook wij hebben ons gestort in de wereld van crypto’s. Wat een wereld ging hier open voor ons en wat een opportunisme zien we hier terug. Het lijkt wel of grafieken eenrichtingsborden hebben en of kopers van crypto’s verwachten dat een munt alleen kan stijgen.

Wat dat betreft zijn wij klassieke beleggers. Zo is de verbazing groot als wij de zogenaamde market-caps van diverse munten bekijken. Miljarden vliegen om je oren, als traditionele belegger ga je zoeken naar k/w verhoudingen, toekomstige groei, etc etc… Wat dat betreft hebben wij moeten schakelen en deze geheel nieuwe asset categorie moeten leren kennen.

Block-chain

Dat betekent niet dat deze nieuwe assets categorie geen waarde heeft, integendeel. Met de komst van de block-chain technologie is een geheel nieuw systeem opgezet. Het is nu mogelijk om geheel decentraal en zonder tussenkomst van tussenpersonen veilige transacties te doen. Dit is groots!

Dit kan ons huidige financiële systeem om de grondvesten doen schudden. Dit biedt kansen. Reden genoeg om onze zoektocht te vervolgen in deze nieuwe wereld.

Snap je het project?

Er zijn duizenden projecten (munten / coins) op dit moment. Wat ons betreft van wezenlijk belang is als je wilt investeren in een project, is om te kijken wat de werkelijke toepassing is. Waarom is het project opgezet en welk probleem gaat dit oplossen? Snap je het project? Dit is meteen ook daar waar je het verschil gaat maken in gokken of weloverwogen gaat investeren. Vergeet verder niet dat ook in deze wereld vele munten uiteindelijk naar nul zullen gaan en er een paar echte winnaars zullen overblijven. Ook achter deze projecten zitten mensen met goede en slechte eigenschappen dus net als met Wirecard en Worldonline zullen hier ook luchtbellen ontstaan.  Wij zijn ervaren serieuze beleggers en zullen never en nooit alles op 1 coin zetten en of te veel inzetten op coins algemeen. Alles in verhouding en doe vooral zelf huiswerk en zijn diverse goede YouTube info bronnen. Laat je vooral niks wijzen maken over mogelijke koersdoelen, maar doe je huiswerk en als project echt vernieuwend is komen de hogere koersen vanzelf. Verder is het zogenaamde staken zeer interessant, je krijgt een soort rente iedere maandag uitgekeerd op het bezit van de grotere coins als Cardano, Etherium, Bitcoin etc. Leuk om passief inkomen op te bouwen etc.

Rendementen

Wat wij zien is dat veel mensen die zeggen dat ze beleggen in crypto, gewoon beginnen omdat ze zien dat het mega rendementen bij anderen heeft opgeleverd. Zij zijn geen klassieke beleggers en starten meteen in het wilde westen van crypto. Kopen in het wilde weg coins en verdienen – in de gekte van de bullmarkt – veel geld. Gaan nog meer inzetten en het geluk kan niet op. Totdat er een tik terugkomt… dan zie je alleen maar vragen waarom de koersen niet stijgen, deugt er niks, verliezen worden genomen etc.

Welkom in beleggingswereld. Beleggen kent risico’s. Je moet de risico’s kennen en onderkennen. Risico’s kan je beperken door je huiswerk te doen. Ofwel, wat is een project. Welke probleem gaat het oplossen. Dit is de key.

Potentie?

De crypto markt is relatief jong en is mega hard gestegen. Hierin zit zeker ook heel veel potentieel. Ons inziens gaan ook veel projecten de eindstreep niet halen en zal er een gezonde splitsing komen van futureproof projecten en de minder goede projecten.

Wij maken een split tussen lange termijn wegleggers en de meer korte termijn investeringen. Voor de lange termijn gaan wij nader induiken op Ethereum, Litecoin en Cardano. Dit zijn, voor zover we nu kunnen beoordelen, de winnaars van de toekomst en de gamechangers.

Voorkom emotie

De jongere projecten, met een nuttig doel (in onze ogen), zijn Chiliz, VeChain & Swipe. Nogmaals, doe vooral je eigen onderzoek!  Ga dit niet vooral niet zien als een casino zonder verlies mogelijkheden. Nuttig is vooral om je te verdiepen in grafieken en doe vooral niet wat de massa doet, pak je winst op tijd en houdt rekening met bewegingen van 30-50% de verkeerde kant op nadat je gekocht hebt. Daarom is het belangrijk te begrijpen welk project er achter een coin zit en als je daar vertrouwen in hebt kun je zulke dalingen gebruiken om wat bij te kopen. Ook hierbij geldt het maandelijks aankopen als spaarpot interessant is en daarmee voorkom je emotionele aan -en verkopen en bouw je langzaam mooie positie op.