Optieconstructie

Binck optieconstructie

Toegegeven het is een rare periode nu net voor het referendum in de UK en de wederom uitgestelde renteverhoging van onze vrienden van de FED. Ons oog viel net op Binck, die blijft maar zakken. Volgens ons toch ietwat overdreven.

We willen tevens profiteren van de sterk opgelopen volatiliteit , het schrijven van puts met een hoge volatiliteit op de beurs is interessant, je krijgt dan meer premie binnen.

Put kandidaat:

Open verkoop put september € 4,60  a 45 cent is een erg mooie put om te schrijven. De stukken komen dan eventueel binnen voor € 4,60 – 0,45 cent zijnde € 4,15. Voor die prijs willen wij Binck wel hebben. Binck zal op dat niveau (en ook nu al trouwens) een 100% overname kandidaat zijn en een mooie hapklare brok voor een (internationale) Bank. Vanzelfsprekend moet je het geld voor de eventuele verplichte aankoop a € 4,60 x 100  achter de hand houden. Alles kan gebeuren de komende tijd dus ook Binck op € 3,00  en een verplichte koop dus op € 4,60.

 

Liever een put spread  (het schrijven van een put met een gekochte put eronder) kan ook natuurlijk. Je schrijft een put met een hogere uitoefenprijs in dit geval

€ 4,60 en koopt er een put met een lagere uitoefenprijs bij. Verschil in ontvangen en betaalde premie is dan je maximale winst. In dit voorbeeld hebben wij bewust ook een andere periode gekozen , omdat als de beurs gaat dalen dat op korte termijn kan gebeuren. Natuurlijk is het meeste zekere om een put september  erbij te kopen. Wij vinden de juli verantwoord genoeg met de Brexit in ons achterhoofd.

Je kan dan bijvoorbeeld een put juli €4,20 eronder leggen en kopen voor 16 cent. Mocht er een Brexit komen en paniek en Binck naar 3 euro vliegen ben je daarvoor verzekerd vanaf €4,20.

Wij zullen de komende periode nog meer speurwerk doen naar leuke optiecombinaties.

 

Prettige avond

 

 

 

 

privecursus beleggen